Громадський омбудсмен Громадянської мережі ОПОРА по Харківській області та регіональний координатор Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA»  Юрій Чумак у рамках Тижня права познайомив курсантів університету з документальним кіно. Кінострічка, яку він запропонував для перегляду, – це  фільм про журналістів-розслідувачів «Bellingcat: Правда у світі постправди».

Bellingcat – це інтернет-видання, яке зробило революцію у царині журналістських розслідувань. Команда громадських журналістів знаходить докази резонансних злочинів, використовуючи при цьому інформацію лише з відкритих інтернет-джерел. Одне із завдань документального кіно – навчити глядача відрізняти правдиву інформацію від фейкової, адже не всі новини, які подаються у засобах масової інформації, є правдивими.

Як зазначив ректор університету Дмитро Швець, такі фільми є цікавими й корисними. Вони формують світогляд людини,  вчать її думати, аналізувати, спираючись на факти, робити висновки. Перегляд таких фільмів є необхідним особливо для майбутніх правоохоронців, головним завданням яких є захист прав і свобод громадян.

ВЗГ ХНУВС