За ініціативи завідувача кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії  Харківського національного університету внутрішніх справ Олени Лук’янихіної для поєднання теоретичних знань з практичними навичками для курсантів 1 курсу проведено бінарне заняття у співпраці з правоохоронними органами м. Суми. У рамках вивчення дисципліни «Інформаційні технології» з теми «Інформаційно-аналітичне забезпечення Національної поліції України» доцентом кафедри Світланою Виганяйло для курсантів організовано зустріч з працівниками підрозділу «Лінія 102» ГУНП в Сумській області для знайомства з алгоритмом функціонування системи централізованого управління нарядами поліції «Лінія 102».

Основні завдання − відпрацювання навичок та умінь роботи в системі централізованого управління нарядами поліції, інформаційно-технічного забезпечення Національної поліції, дослідження повного циклу проходження інформаційних потоків у підрозділах Національної поліції України.

Провідні спеціалісти підрозділу детально пояснили принципи роботи системи, проходження потоків інформації. Курсанти мали можливість попрацювати з системою на автоматизованому робочому місці оператора та диспетчера, прослідкувати за потоками інформації, дослідити інтерфейси інформаційних ресурсів та особливості програмного забезпечення.

Заняття сприяло якісній і професійній підготовці правоохоронців, пройшло динамічно та результативно.

Сумська філія ХНУВС