Напередодні Дня пам’яті відбулося вшанування працівників органів внутрішніх справ, військовослужбовців Національної гвардії України, які загинули при виконанні службових обов’язків, охороні громадського порядку, боротьбі зі злочинністю. До монументу загиблих квіти поклали голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Гусаров, радник ректора університету Олександр Бандурка, начальник ГУМВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, ветерани ОВС, ректори ВНЗ, духовенство, рідні та ін.

На початку церемонії у каплиці Архистратига Михаїла відбулася панахида. Починаючи з післявоєнних років до теперішнього часу на Харківщині загинули 62 правоохоронці. На їх честь було організовано факельну ходу. Від будівлі Головного управління МВС Харківської області до Меморіального комплексу урочистим кроком пройшли вихованці Ліцею міліції, які тримали у руках символічні факели.

До пам’ятника, біля якого було розміщено портрети загиблих та поминальні свічки, було покладено гірлянду Пам’яті, а юні актори міліцейського театру виконали мініатюру-реквієм. Наприкінці театралізованого виступу у небо злетіли голуби, як символ безсмертя душ загиблих міліціонерів.

 

ВЗГ ХНУВС