У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ пройшов День відкритих дверей. До навчального закладу завітали учні старших класів загальноосвітніх закладів освіти міста Суми та Сумської області, а також студенти коледжів і училищ.

Метою проведення заходу стало ознайомлення майбутніх абітурієнтів з правничими професіями, умовами вступу до Сумської філії ХНУВС, особливостями навчання, наукової роботи та дозвілля студентів, матеріально-технічною базою, перспективами працевлаштування. Відвідувачі отримали багато корисної інформації, оглянули виставки, переглянули демонстрації, показові виступи тощо.

З вітальним словом до гостей заходу звернувся директор Сумської філії ХНУВС Сергій Лукаш. Він розповів про заклад освіти, про особливості вступу та навчання у філії як за державним замовленням, так і за кошти фізичних та юридичних осіб, а також побажав майбутнім абітурієнтам гарного навчання та успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання. Начальник сектору організації відбору та проведення атестування поліцейських Управління кадрового забезпечення ГУНП в Сумській області Євген Шосталь, звертаючись до майбутніх абітурієнтів, розповів про особливості реєстрації та оформлення особових справ для навчання за спеціальністю «Правоохоронна діяльність» за державним замовленням (курсантами), про перспективи працевлаштування в органах та підрозділах поліції, про особливості проходження служби на посадах поліцейських.

Абітурієнтам, які завітали на День відкритих дверей, було запропоновано екскурсію по навчальному закладу. Школярі ознайомилися з виставкою зброї та спеціальних засобів, що знаходяться на озброєнні підрозділу «КОРД» ГУ НП в Сумській області та управління патрульної поліції у Сумській області. Поліцейські-кінологи продемонстрували роботу службових собак з виявлення вогнепальної зброї та наркотичних засобів. З творчими номерами перед гостями виступили студенти філії.

Під час проведення заходу відвідувачі переглянули стенди про філію, презентацію про навчальний заклад, навчання та дозвілля курсантів і студентів, поспілкувалися з викладачами, курсантами та студентами Сумської філії ХНУВС, отримали інформаційно-іміджеву продукцію. Всі бажаючі вступати на навчання за державним замовленням отримали допомогу в заповненні онлайн-анкет та документів для особових справ.

Сумська філія ХНУВС