Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. У рамках проведення акції доцент кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 полковник поліції Ірина Казанчук відвідала Харківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 101 Харківської міської ради Харківської області, де провела бесіду зі школярами 11 класу на тему «Запобігання та протидія домашньому насильству».

Від насилля діти страждають не рідше, ніж дорослі, тому Ірина Казанчук розповіла школярам, як не стати жертвою насилля, до кого звертатись по допомогу у таких випадках, а також окреслила ефективні форми і методи розв’язання конфліктів та способи протидії домашньому насиллю. Окрему увагу представник ХНУВС та заступник директора з виховної роботи Світлана Бойко приділили питанням протидії булінгу в шкільному середовищі.

Наприкінці зустрічі полковник поліції Ірина Казанчук також розповіла  школярам про умови вступу до Харківського національного університету внутрішніх справ, про факультети та спеціальності, за якими готують фахівців у виші, правила подання документів на навчання у ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС