Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Дмитро Швець увійшов до складу робочої групи з розробки Стратегії розвитку Харківської області на період 2021–2027 рр. Його призначено керівником підгрупи № 7 «Громадська безпека, забезпечення прав людини, соціальний захист». До її складу увійшли начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко, академік Національної академії правових наук України Олександр Бандурка, начальник Національної академії Національної гвардії України Сергій Соколовський, ректор Національного університету цивільного захисту України Володимир Садковий, завідувач кафедри кримінології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Богдан Головкін, начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв, голова постійної комісії Харківської обласної ради з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації Олександр Гусаров, директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов, директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації Павло Пономаренко, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, член постійної комісії Харківської обласної ради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю Геннадій Мацегора, директор Юридичного департаменту ХОДА – начальник управління правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації Денис Дудник, начальник служби у справах дітей ХОДА Ольга Шевченко, завідувач сектору у справах релігій ХОДА Ольга Чернявська.

Ректор університету Дмитро Швець, відкриваючи засідання, зазначив, що це велика честь і відповідальність взяти участь у розробці нової Стратегії розвитку Харківської області. Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов наголосив, що Харківський національний університет внутрішніх справ є одним із провідних закладів вищої освіти України, в якому працює потужний науково-педагогічний колектив. Його завжди вирізняли активний науковий пошук, новаторські ідеї, прогресивне мислення,  величезна відповідальність та активна громадська позиція. Саме тому до розробки та внесення пропозицій щодо такого важливого напряму в Стратегії розвитку Харківського регіону, як громадська безпека, забезпечення прав людини, соціальний захист, було залучено колектив вишу, а підгрупу очолив ректор університету Дмитро Швець.

Дмитро Володимирович поінформував про завдання щодо організації роботи над Стратегією та Планом заходів на 2021–2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період 2021–2027 роки. Над розробкою цих документів працюють 17 підгруп, які нададуть свої пропозиції за різними напрямами розвитку регіону. Дмитро Володимирович також окреслив алгоритм дій щодо реалізації поставлених завдань, які увійдуть до тексту Стратегії, а саме визначити місію, візію, пріоритетні проблеми та шляхи їх вирішення, сильні та слабкі сторони, бачення стратегічних, операційних цілей і завдань. Області, які не матимуть затвердженої обласною радою Стратегії, втратять кошти на розвиток регіону.

Присутнім презентували web-сайт Харківської обласної державної адміністрації, який буде забезпечувати інформаційний супровід процесів розробки Стратегії (strategy.kharkiv.ua), і де можна знайти всі методичні матеріали по розробці документів, відеозаписи засідань керівного складу комітету, робочих груп, круглих столів, а також всі підсумкові документи.

Було запропоновано під час розробки та внесення пропозицій орієнтуватися на напрями, які є визначальними для розвитку Харківського регіону. Враховуючи напрям роботи підгрупи, буде визначено операційні цілі, орієнтовані на забезпечення публічної безпеки та порядку, пріоритетність прав і свобод людини, розвиток системи соціального захисту. Під кожну ціль буде сформовано конкретні завдання, кожне з яких матиме власний план реалізації з урахуванням аналітичних даних, очікуваних результатів та індикаторів щодо їх виконання.

ВЗГ ХНУВС