Доцент кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Микола Голуб спільно зі старшими інспекторами з особливих доручень відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області Максимом Петуховим та Євгеном Ведмедерею провели лекційне бінарне заняття за темою «Органи внутрішніх справ» у навчальних групах Ф-6-ПДдср-19-1, Ф-6-ПДдср-19-2, Ф-6-ПДдср-19-3, Ф-6-ПДдср-19-4, Ф-6-ПДдср-19-5, Ф-6-ПДдср-19-6.

Максим Петухов розповів про структурні підрозділи Патрульної поліції: патрулювання в місті, піший патруль, велопатруль та тактико-оперативне реагування. Ознайомили з відділами, які входять до складу Патрульної поліції, та їх обов’язками. Це – відділ адміністративної практики, дорожньо-транспортних пригод, зв’язків з громадськістю, безпеки руху, тактико-оперативного реагування, юридичний відділ, відділ телекомунікації та інші. Основними завданнями поліцейських в Патрульній поліції  є своєчасне реагування на виклики «102», охорона громадського порядку, викриття злочинів по «гарячим слідам».

Заняття, що проводяться із залученням практичних працівників, розвивають аналітичні можливості здобувачів освіти, мають великий виховний потенціал, допомагають перенести вже сформовані навички та вміння в нові сфери діяльності. Участь практичних працівників Національної поліції України підвищує актуальність тем лекційних занять, робить їх  більш цікавими та змістовними.

ВЗГ ХНУВС