Відбулися урочисті заходи з нагоди приведення до Присяги працівника поліції випускників курсів первинної професійної підготовки інституту післядипломної освіти Харківського національного університету внутрішніх справ. Вони пройшли навчання за спеціалізаціями: «кримінальна поліція (оперуповноважений)», «поліція особливого призначення» та «органи досудового розслідування».

Випускників привітав ректор університету полковник поліції Дмитро Швець і зазначив, що кожний випускник показав високий рівень знань і, склавши Присягу, служитиме  в одному з підрозділів Національної поліції України, побажав успіхів у роботі, кар’єрного зростання та завжди дотримуватися Закону.

Складаючи Присягу, випускники, обіцяли вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки. Поліцейські жетони випускникам вручили ректор університету Дмитро Швець, перший проректор Сергій Бортник, проректор Анатолій Клочко.

З початку свого створення університет підготував понад 50 тисяч висококваліфікованих кадрів для правоохоронних органів, і сьогодні випускники вишу не лише захищають права та свободи громадян України, але й разом з іншими захисниками своєї землі виборюють територіальну цілісність і єдність нашої держави. Пам'ять героїв, які віддали свої життя за вільну, незалежну Україну, присутні вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника загиблим правоохоронцям.

За традицією було відзначено науково-педагогічного працівника університету, визнаного найкращим за результатами опитування серед слухачів курсів. Вимпел за професіоналізм, науковий та творчий підхід до викладання, об’єктивність і принциповість Дмитро Володимирович вручив викладачу інституту післядипломної освіти Сергію Крутьку. Весь особовий склад проголосив гасло інституту післядипломної освіти – «Прагнути! Досягати!».

Від імені випускників до присутніх звернувся старший сержант поліції Павло Заєць, який подякував керівництву та колективу вишу за знання та досвід, отриманий під час навчання й запевнив, що випускники гідно виконуватимуть свої службові обов’язки, захищаючи права та свободи громадян. 

Завершились урочистості музичним вітанням від учасників художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС