Представники Регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу в м. Харків Саер Аммар і Арсеній Міхєєв та представники Харківського офісу Моніторингової місії ООН з прав людини Красімір Янков, Сергій Штукарін та Олена Литвин провели низку семінарів з прав людини для курсантів і студентів університету.

На початку  заходу радник/тренер з питань верховенства права Регіонального представництва КМЄС в місті Харкові Саер Аммар та  голова Харківського офісу Моніторингової місії ООН з прав людини Красімір Янков ознайомили присутніх з основними напрямами та особливостями діяльності міжнародних організацій, які вони представляють.

Спілкуючись з аудиторією, лектори зупинилися на питаннях міжнародно-правової практики захисту прав людини. Особливу увагу приділили діяльності Міжнародного кримінального суду та Європейського суду з прав людини. Розглянуто було положення Загальної декларації прав людини 1948 року та Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод 1950 року.

Після завершення семінару його учасники отримали сертифікати, які від імені керівництва вишу вручив проректор університету Леонід Могілевський. Він висловив слова подяки представникам КМЄС та Моніторингової місії ООН з прав людини за співпрацю та проведення таких заходів з підвищення рівня правової обізнаності здобувачів вищої освіти у ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС