Для курсантів і студентів Харківського національного університету внутрішніх справ проведено семінар на тему «Права людини». У заході взяли участь Координатор Регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу у м. Харкові Роберт Жулкєвскі, радник/тренер з питань верховенства права Регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу в м. Харків Саер Аммар та представники Харківського офісу Моніторингової місії ООН з прав людини.

Учасників семінару ознайомили з діяльністю Консультативної місії Європейського Союзу та Моніторингової місією ООН з прав людини. Спікери розповіли про права людини, їх класифікацію, познайомили з діяльністю міжнародних організацій, Міжнародного кримінального суду  та Європейського суду з прав людини, навели приклади винесених ними рішень.

Особливу увагу було приділено закріпленню прав людини на міжнародному рівні. Розглянуто було положення Загальної декларації прав людини, Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, Міжнародного пакту про економічні, соціальні та культурі права. Обговорювалися також питання дотримання та захисту прав людини, толерантного поводження та заборони дискримінації. Під час розгляду питань гендерної рівності присутніх ознайомили з положеннями Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок.

Після завершення семінару всі учасники отримали сертифікати, які вручили ректор університету полковник поліції Дмитро Швець та проректор Леонід Могілевський.

Дмитро Володимирович подякував представникам Консультативної місії Європейського Союзу та Моніторингової місії ООН з прав людини за проведення семінарів для здобувачів вищої освіти університету та побажав учасникам подальших успіхів у навчанні та професійній діяльності. 

ВЗГ ХНУВС