Сьогодні, у Всесвітній день боротьби проти раку, представники Харківського національного університету внутрішніх справ разом із директором Харківського обласного центру заготівлі та переробки плазми крові «Харків-Плазма» Галиною Сіроштан передали завідувачу відділення інтенсивної терапії Харківської міської клінічної дитячої лікарні № 16 сертифікат на безкоштовне отримання високовартісних ліків для малечі. Це препарати для зміцнення їх імунітету після виснажливої хіміотерапії.

Щоб підтримати онкохворих дітей та захисти їх ослаблений організм від різних вірусів та інфекцій, курсанти університету протягом тижня безкоштовно здавали плазму крові. Цей акт доброї волі став частиною безстрокової благодійної акції #Червона_лінія_життя, яка стартувала ще наприкінці минулого року на Харківщині. «За півтора місяця, відколи розпочалася акція, до неї долучилися майже 400 донорів-добровольців, – зазначила Галина Сіроштан. – А безоплатні ліки для пацієнтів вже отримали чотири заклади охорони здоров’я. Загальна вартість цих ліків складає 350 тис. грн.». За словами доктора медичних наук, професора, Заслуженого лікаря України, лікаря-педіатра Юрія Одинця, проведення такої акції – це неймовірна підтримка сімей, яких торкнулася страшна біда. Лікування онкологічних захворювань дуже дорого коштує, а медичні заклади не в повному обсязі забезпечені ліками. І весь фінансовий тягар лягає на батьків маленьких пацієнтів.

Мама онкохворої дитини, яка отримала ліки в рамках благодійної акції, говорить: «Ми лікуємося з 2013 року, і за весь цей час уперше люди, яких ми зовсім не знаємо, надали нам допомогу, і за це ми їм безмежно вдячні. Вдячні ми і організаторам акції #Червона_лінія_життя».

ВЗГ ХНУВС