Керівник Центру Українсько-Польського Розвитку Микола Пахнін та провідний фахівець відділу міжнародного співробітництва Станіслав Осятинський ознайомилися з діяльністю Харківського товариства польської культури.

Голова товариства Юзефа Чернієнко розповіла про роботу та історію товариства, яке наступного року відзначатиме свій 30-річний ювілей. Мета діяльності товариства – налагодження співробітництва з представниками польських урядових та неурядових організацій, розвиток польських традицій, звичаїв та культури на Харківщині.

Директорка польської суботньої школи «Полонія Харкова» Діана Кравченко презентувала діяльність освітнього центру вивчення польської мови та культури. Вона зазначила, що школа охоплює дітей різного віку – від 6 до 18 років, які беруть участь в освітніх та культурних поїздках до Польщі, проводять час з польськими однолітками в зимових та літніх таборах та мають можливість удосконалювати свої знання в літніх мовних школах Республіки Польща.

Микола Пахнін розповів про польський вектор діяльності Харківського національного університету внутрішніх справ і відзначив важливість підтримки з боку організацій, товариств та інших установ, які працюють у сфері налагодження стосунків з польськими колегами. Микола Пахнін наголосив на важливості співпраці між Харківським національним університетом внутрішніх справ та Харківським товариством польської культури, що принесе позитивні результати щодо популяризації серед дітей та молоді європейських цінностей.

Під час зустрічі було досягнуто домовленості щодо подальшої взаємодії.

ВЗГ ХНУВС