Вийшла друком книга-фотоальбом «Двадцять п'ять років підготовки слідчих в Університеті: історія становлення та розвитку факультету № 1 (1994-2019)». Видання є своєрідним фотолітописом чвертьвікової підготовки слідчих на факультеті № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ. Минали роки, змінювалися назви вишу, факультету, його адміністративно-організаційні форми, але незмінним був дух факультету – піднесеність, ставлення до справи, колективізм особового складу. Висока професійна майстерність викладачів, вимогливість та людяність офіцерів курсової ланки дозволили виховати не одну тисячу висококваліфікованих слідчих.

У виданні в хронологічному порядку подається історія становлення та розвитку факультету як одного із структурних підрозділів університету. Наводяться нормативні документи щодо його утворення, частина інформації подається схематично. Унікальним є подання інформації щодо кількості курсантів, які зараз навчаються на факультеті, за областями та загальної кількості курсантів, яких було підготовлено за 25 років існування факультету, що також подано схематично та в розрізі областей України.

Окремий розділ видання присвячено керівному складу факультету різних років та сьогодення. Центральне місце відведено ролі кафедр факультету в підготовці висококваліфікованих слідчих. Надається історія, інформація про керівників, що їх очолювали, перелік дисциплін, які викладаються тощо. Подається розгорнута інформація про докторів наук, які працюють на факультеті, відомості про здобутки наукових шкіл, очільниками яких є представники факультету – доктори наук О.М. Бандурка, С.М. Гусаров, А.Т. Комзюк, О.М. Литвинов, О.М. Музичук та О.О. Юхно.

Опубліковано спогади ветеранів факультету про роки їх праці та служби у виші. Книга містить багато цікавої та пізнавальної інформації, що супроводжується світлинами.

Завершується видання загальним фото працівників факультету, які своєю щоденною, наполегливою працею продовжують писати історію факультету.