Завідувачем кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Іриною Пановою спільно зі старшим лейтенантом патрульної поліції Юрієм Босим для студентів факультету № 6 проведено лекційне бінарне заняття за темою «Адміністративно-юрисдикційна діяльність поліції». Студентам розповіли про особливості адміністративно-юрисдикційної діяльності поліції, співвідношення адміністративно-юрисдикційної діяльності з іншими формами адміністративної діяльності поліції.

Було розглянуто завдання та функції підрозділів патрульної поліції щодо: забезпечення безпеки дорожнього руху, організації взаємодії, прав працівників, розстановки сил та засобів, підготовки та інструктажу, тактичних способів несення служби на транспортних засобах.

Юрій Босий розповів, які стягнення застосовуються підрозділами Національної поліції, як здійснюється адміністративне затримання правопорушника поліцією, особистий огляд, огляд речей, вилучення речей і документів поліцією. Звернув увагу на підстави та порядок зупинки працівником поліції транспортного засобу, розповів про дії працівників підрозділів патрульної поліції при порушенні учасником дорожнього руху вимог Правил дорожнього руху тощо.

ВЗГ ХНУВС