До Міжнародного дня рідної мови, який світ відзначає щороку 21 лютого, та з нагоди святкування 25-річного ювілею Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ кафедра гуманітарних дисциплін організувала і провела конкурс мультимедійних презентацій «Сильна мова – успішна держава», а також круглий стіл за цією ж тематикою.

Студенти під керівництвом професора кафедри Валентини Василенко підготували доповіді для участі в дискусії, а також мультимедійні презентації, в яких висвітлили особливості мови і культури як українського народу, так і багатьох інших, що поширені в Україні та у світі в цілому.

Під час наукової дискусії обговорювалися наступні проблеми: визначення поняття «рідна мова» відповідно до сучасних мовознавчих концепцій; репрезентація різноманітності мов світу та проблеми зникнення і збереження кожної з них; основні зміни в українському правописі; статус, поширення та збереження української мови в нашій державі та за її межами.

Надзвичайно важливим питанням для кожного громадянина країни є ставлення до мови. Тому святкування Міжнародного дня рідної мови у Сумській філії ХНУВС у переддень її ювілею стало свідченням національної свідомості усього колективу, щирості почуттів та прагнення високо нести українське слово.

Сумська філія ХНУВС