Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Дмитро Швець та помічниця ректора з гендерних питань Оксана Цукан взяли участь у робочій нараді під головуванням Віце-прем’єр міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби, що відбулася у залі засідань урядових комітетів Будинку Уряду.

Під час наради обговорювалися шляхи інтегрування гендерного компоненту в систему навчання та підвищення кваліфікації військовослужбовців, працівників, яким присвоєно спеціальні звання, та державних службовців, які входять до складу сектору безпеки та оборони. Окремо розглядалося питання створення Центру гендерних компетенцій в секторі безпеки та оборони як інструменту забезпечення гендерної компетентності відповідно до національної політики у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, а також стандартів НАТО.

Дмитро Швець виступив на нараді з доповіддю, запропонувавши універсальні шляхи вдосконалення середовища університету сектору безпеки та оборони для забезпечення принципу гендерної рівності. Віце-прем’єр міністр високо оцінив надані ректором ХНУВС пропозиції.

ВЗГ ХНУВС