У Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ проведено І етап VІ Всеукраїнського (ХVI Всекримського) фестивалю-конкурсу учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвяченого Лесі Українці. Мета конкурсу – сприяти глибшому ознайомленню та вивченню молоддю спадщини великої української поетеси Лесі Українки, залучати підростаюче покоління до збереження культурної спадщини українського народу через вивчення й дослідження історії рідного краю.

У І етапі фестивалю-конкурсу взяли участь 18 курсантів і студентів коледжу. Журі, до складу якого увійшли викладачі закладу освіти, визначили кращі роботи у номінаціях «Декламація», «Малюнок», «Твір».

У номінації «Декламація»: І місце зайняв курсант Владислав Яновський, ІІ місце поділили курсанти Дмитро Ходін та Дмитро Тарадін,  ІІІ місце посіли курсанти Сергій Жадан, Олег Олійник, Назарій Галайда.

У номінації «Малюнок»: І місце зайняв курсант Денис Буряк, ІІ місце – курсант Денис Гекало, ІІІ місце – студентка Анастасія Баринова.

У номінації «Твір»: І місце посіла робота студентки Марії Лещенко, ІІ місце зайняли студентка Діана Зімачова та курсант Тимур Семерянін, ІІІ місце поділили курсанти Ілля Кочерга, Назар Кисельов та Антон Тихонов.

Кращі роботи візьмуть участь у ІІ етапі конкурсу, що відбудеться в м. Полтава.

Кременчуцький льотний коледж ХНУВС