У Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося урочисте відкриття І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)» серед курсантів і студентів ІІІ–ІV курсів освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» та освітнього ступеня «бакалавр» відділень АТЕУ, економічних спеціальностей та загальноосвітньої підготовки. Мета заходу – підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошук обдарованої студентської молоді, стимулювання їх творчої праці.

Керівник наукового відділу, кандидат економічних наук Марина Петченко у своєму виступі зазначила, що знання української мови професійного спрямування сприяє самореалізації та є вагомим чинником для професійного росту.

Роботи учасників олімпіади перевіряло журі у складі голови журі Антоніни Олефір, завідувач бібліотеки та членів журі – викладачів української мови, літератури, зарубіжної літератури Валентини Гардаш, Світлани Чередник і Наталії Коверсун.

Серед переможців І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням):

за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст»:

І місце – курсант Олександр Чікунов,

ІІ місце – курсант Владислав Тарасенко,

ІІІ місце – студентка Владислава Міщенко;

за освітнім ступенем «бакалавр»:

І місце – курсант Дмитро Лимар,

ІІ місце – курсант Роман Цибульняк,

ІІІ місце – курсантка Вікторія Близнюк.

Кременчуцький льотний коледж ХНУВС