До Міжнародного дня рідної мови, який представники всіх націй і народностей світу відзначають 21 лютого, старшим викладачем кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 кандидатом філологічних наук Наталією Кобилко і студентами-іноземцями факультету № 6 було проведено виховний захід «Мова – це історія народу, його інтелектуальний і духовний скарб». На початку свята відзначили роль мови як важливого елемента культурної свідомості, звернулися до трагічної сторінки в історії Східного Пакистану – дня полеглих за рідну мову.

Змістовними були повідомлення про історію становлення української та азербайджанської мови. Студенти зачитували вислови відомих людей та цікаві факти про мову, згадали письменників, завдяки яким зазвучало слово, не залишили поза увагою кінематограф і музику. Проявили креативність і виготовили лепбук, присвячений Міжнародному дню рідної мови, де кожен студент написав свій прикметник до слова «мова».  

Учасники виховного заходу підсумували, що мова – культурна спадщина кожної національності, без неї немає народу. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам.

ВЗГ ХНУВС