Учасникам команд з кіберспорту Харківського національного університету внутрішніх справ, які взяли участь у Всеукраїнському кіберспортивному турнірі серед студентів України «Ukrainian University Open 2019 Winter Cup» та за результатами змагань увійшли до ТОП-15 серед 50 команд-учасниць від закладів вищої освіти, було вручено подяки Департаменту кіберполіції Національної поліції.
У сучасних умовах неабиякої популярності у світі, у тому числі в Україні, набули комп’ютерні ігри та все більше з’являється прихильників такого нового виду спорту, як кіберспорт.
Через те, що користувачі комп’ютерних онлайн ігор дедалі частіше стають постраждалими від дій зловмисників у кіберсередовищі, сучасні правоохоронці повинні бути обізнані у способах скоєння злочинів у цій сфері.
З метою ознайомлення здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників університету із новітніми видами спортивних кіберзмагань в Харківському національному університеті внутрішніх справ були створені команди з найпопулярніших дисциплін (комп’ютерних ігор) «Dota 2» та «Counter-Strike: Global Offensive» (CS:GO).
Команди університету «C1berCop4» (Dota 2) та «Invading Foxes» (CS:GO) взяли участь у Всеукраїнському кіберспортивному турнірі серед студентів України «Ukrainian University Open 2019 Winter Cup», що проводила громадська організація «Федерація "Кіберспорт України"», пройшли до 1/8 кваліфікаційного турніру. Вони увійшли до ТОП-15 серед 50 команд-учасниць від закладів вищої освіти.
Представники Управління протидії кіберзлочинам в Харківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції вручили учасникам команд з кіберспорту університету та декану факультету № 4 підполковнику поліції В’ячеславу Маркову подяки Департаменту кіберполіції Національної поліції за їх особистий внесок у розвиток кіберспорту України.

ВЗГ ХНУВС