Студенти другого курсу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ під керівництвом доцента кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 кандидата юридичних наук Артема Подорожнього та провідного фахівця з профорієнтації Харківського міського центру зайнятості Наталії Поставної провели виїзне заняття з навчальної дисципліни «Трудове право» у Харківському міському центрі зайнятості.

До завдань Державної служби зайнятості належить забезпечення комплексного вирішення питань, пов'язаних з регулюванням зайнятості населення, професійною орієнтацією, працевлаштуванням, соціальною підтримкою тимчасово непрацюючих громадян.

Здобувачі вищої освіти отримали можливість ознайомитися з повним переліком послуг, який надає Центр зайнятості. Провідний фахівець з профорієнтації детально роз'яснила особливості Дистанційних послуг з пошуку роботи на платформі SmartJob (https://smartjob.com.ua/), для чого необхідно зареєструватися. Портал дозволяє отримати рекомендації фахівців державної служби зайнятості щодо пошуку роботи та власної презентації.

Будь-який громадянин, який відвідав Центр зайнятості, може отримати інформацію про сучасний світ професій,  їх зміст та вимоги до працівника, стан та перспективи розвитку ринку праці, підприємства та актуальні вакансії, послуги служби зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню. У службі зайнятості створена уніфікована оперативна база вакансій, шукачів роботи та можливостей проходження професійного навчання.

Провідний фахівець зазначила, що студенти мають можливість звернутися до Харківського міського центру зайнятості щоб отримати вільний доступ до джерел інформації, отримати безкоштовну і кваліфіковану допомогу фахівців щодо надання індивідуальних інформаційних консультацій, а саме – складання власного резюме та/або відеорезюме, здобуття первинних навичок користування персональним комп’ютером, з оволодіння ораторським мистецтвом, отримати можливість підвищувати та/або змінювати власну кваліфікацію та ін.

Особливу увагу Наталія Поставна звернула на особливості та умови працевлаштування іноземних громадян на території України.

Майбутні працівники наочно побачили на відеоматеріалах, які помилки виникають при проходженні співбесіди. У студії кар'єрного зросту для студентів було проведено урок про особливості презентації себе як гідного працівника на ту чи іншу посаду, а також психологічний тренінг.

Заняття було змістовним та інформативним. Отримані знання стануть студентам в нагоді в їх майбутній професійній діяльності.

ВЗГ ХНУВС