Завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 Володимир Греченко взяв участь в роботі Комісії по вивченню історії українського права при Президії НАН України, створеної відповідно до постанови Президії НАН України № 303 від 04.12.2019 р. На засіданні Комісії обговорювалися концепція систематизації пам’яток українського права та здійснення багатотомного видання «Скарбниця пам’яток українського права», затверджених Розпорядженням Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова № 350 від 23 жовтня 2019 р. та оприлюдненої в газеті «Голос України» від 13 листопада 2019 р. Керівництво проєктом та контроль за його виконанням буде здійснювати Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук. У Редакційну раду входять Президент Національної академії правових наук Олександр Петришин, Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк (кандидат історичних наук), міністри юстиції, культури, освіти і науки, молоді та спорту, посол Канади в Україні, ректори Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та інші.

До підготовки концепції та змісту проєкту «Скарбниця пам’яток українського права» будуть залучені науково-дослідні установи  Національної Академії наук України, Національна академія правових наук України, Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського,  Національна історична бібліотека України.

У складі Комісії також працюватимуть люди, долею пов’язані з нашим університетом. Серед них – професори Олександр Ярмиш, Олександр Головко, Степан Сворак.

Засідання Комісії, яке відбувалося в м. Києві, в Інституті держави і права імені В.М. Корецького НАН України, відкрив його директор – академік, почесний доктор Харківського національного університету внутрішніх справ Юрій Шемшученко. Він підкреслив, що зважаючи на тисячолітню традицію українського державотворення, беручи до уваги її взаємозв’язок з історією інших народів, з метою захисту й популяризації історичних витоків та атрибутів української державності, якими є пам’ятки українського права, вирішено здійснити їх систематизацію, укласти багатотомне видання «Скарбниця пам’яток українського права». Систематизація пам’яток буде здійснена у вигляді простої інкорпорації, відповідно до етапів становлення української державності: від історичних витоків до етапу державної незалежності України. Наразі систематизовано 648 пам’яток у 10 томах, які охоплять 19 книг. Пам’ятки подаватимуться у факсимільному вигляді. Їх супроводжуватиме вступна стаття, переклад українською мовою, наукові коментарі, список літератури, а також предметно-термінологічний покажчик, підготовлені вченими-правознавцями та філологами.

Обговорення всіх цих питань членами Комісії проходило у творчій атмосфері, активно й жваво. Були поставлені конкретні завдання, які потребують напруженої роботи та наснаги.