Вийшла друком монографія «Відповідальність за ухилення від утримання дітей або батьків: кримінально-правові аспекти» І. В. Семеногова та О. О. Житного за загальною редакцією доктора юридичних наук, професора О. О. Житного. Рецензентами монографії виступили науковці Харківського національного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України Наталія Гуторова та доктор юридичних наук, професор Олексій Литвинов.

У монографії проведено комплексне дослідження відповідальності за ухилення від утримання дітей або батьків у кримінальному праві України. Проаналізовано юридичний зміст передбачених у статтях 164 та 165 Кримінального Кодексу України підстав кримінальної відповідальності за злісне ухилення від сплати коштів за утримання непрацездатних батьків, а також за злісне ухилення батьків від утримання неповнолітніх або непрацездатних дітей, що перебувають на їх утриманні. Розкрито засоби диференціації та актуальні проблеми реалізації відповідальності за ці злочини в кримінальному праві України. Показано особливості звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які вчиняють злочинне ухилення від виконання обов’язків з утримання дітей або батьків.

 Монографія зорієнтована на науковців, викладачів, аспірантів, студентів і курсантів вищих юридичних навчальних закладів, працівників правоохоронних органів та усіх, хто цікавиться проблемами кримінального права.

 

ВЗГ ХНУВС