Харківські правоохоронці провели у форматі онлайн низку зустрічей міжвідомчих робочих груп у рамках проекту «Стратегічні напрями забезпечення публічного порядку та безпеки на території Харківського регіону», який підтримується Консультативною місією Європейського союзу. Через пандемію #Covid-19 в Україні запроваджено обмежувальні заходи та карантин задля протидії поширенню коронавірусу. В цих умовах сучасні технології дозволяють правоохоронцям працювати з міжнародними партнерами КМЄС дистанційно та втілювати найкращі світові стандарти у роботу правоохоронних органів Харківщини. 
Міжвідомчий проект «Стратегічні напрями забезпечення публічного порядку та безпеки на території Харківського регіону» (скорочено «Стратегія громадської безпеки») було розпочато спільно з КМЄС у 2017 році. Він ґрунтується на результатах щорічного опитування «Публічна безпека та довіра до правоохоронних органів», яке проводиться Харківським національним університетом внутрішніх справ з 2013 року спільно з Соціологічною асоціацією України та Головним управлінням Національної поліції в Харківській області в рамках Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області (відтепер на 2020 – 2022 роки). Моніторинг також включено до Плану заходів на 2021 – 2023 роки з реалізації стратегії розвитку Харківської області на 2021 – 2027 роки. Дослідження проводиться у формі інтернет-опитування з використанням анонімного електронного опитувальника за посиланням: http://survey.univd.edu.ua/index.php/448549 .
Рекомендації, сформульовані на основі аналізу найбільш гострих проблем, пов’язаних із захистом правопорядку, що існують у місцевій громаді, та очікувань місцевої громади від правоохоронних органів, а також співвідношення результатів опитування з рекомендаціями правоохоронних органів, дозволили виділити шість пріоритетних напрямів, за якими працює шість міжвідомчих робочих груп, до складу яких входять представники Харківської обласної державної адміністрації, Головного управління Національної поліції в Харківській області, Управління патрульної поліції у місті Харкові Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, Прокуратури Харківської області, Управління СБУ у Харківській області, Харківського національного університету внутрішніх справ, Консультативної місії Європейського Союзу.
Пріоритетні напрями включають в себе:
    - забезпечення громадського порядку та протидію злочинності в громадських місцях;
    - меншення майнових злочинів;
    - розвиток ювенальної юстиції;
    - боротьбу з корупцією та дотримання прав людини правоохоронними органами;
    - забезпечення безпеки дорожнього руху;
    - швидкість реагування.
Робота в міжвідомчих групах націлена, насамперед, на вирішення проблем, висловлених громадянами. Зустрічі міжвідомчих робочих груп відбуваються щомісяця. В їх рамках плануються конкретні заходи, що здійснюються як за підтримки КМЄС, так і правоохоронними органами Харківщини окремо. Основними цілями діяльності в рамках кожного напряму є інформування громадян та взаємодія з ними, покращення професійного іміджу та довіри до правоохоронців, а також покращення стану публічної безпеки на території Харківської області.
 
ВЗГ ХНУВС