Вийшла друком монографія «Механізм індивідуальної злочинної поведінки особи, яка вчиняє бандитизм: характеристика та протидія» професора, доктора юридичних наук Харківського національного університету внутрішніх справ Олексія Литвинова та кандидата юридичних наук Альони Щербакової за загальною редакцією Олексія Литвинова.

У монографії проведено комплексне вивчення механізму індивідуальної злочинної поведінки особи, яка вчиняє бандитизм. Досліджується історія розвитку наукових поглядів та формування сучасної системи знань про механізм індивідуальної злочинної поведінки, визначені передумови та заходи протидії відтворенню та поширенню кримінальних практик певного типу. Проведено аналіз складу злочину, передбаченого ст. 257 КК України («Бандитизм»), надано кримінологічну характеристику особи злочинця, зовнішніх факторів індивідуальної злочинної поведінки та криміногенних ситуацій бандитизму. Запропоновані рекомендації щодо удосконалення правоохоронної діяльності у напрямку запобігання, профілактики та припинення бандитизму.

Монографія розрахована на науковців, практичних працівників, викладачів, курсантів і студентів, широкого кола читачів, які цікавляться проблематикою протидії злочинності.

 

ВЗГ ХНУВС