Курсант 4 курсу факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Віталій Найда став фіналістом Всеукраїнського конкурсу відеоробіт на тему «Що для мене значить «азербайджанський мультикультуралізм?»»,  який був приурочений до 97-річчя від дня народження загальнонаціонального лідера Азербайджану Гейдара Алієва.
«Мультикультуралізм є невід'ємною частиною спадщини Гейдара Алієва. Прихильність Азербайджану політиці мультикультуралізму та толерантності залишається незмінною. Країна є визнаним маяком мультикультуралізму в світі, повному конфліктів ідентичності, ненависті й нетерпимості. Історія, досвід нового часу показують, що найкращою протиотрутою в світлі небезпечних викликів і ризиків залишається віра в непорушність ідеалів, які передбачають відкритість, готовність поділитися своїм досвідом з рештою світу. Азербайджан довів, що культурний плюралізм як явище, являє важливий і незамінний алгоритм, за допомогою якого народи домагаються успішності в співдружності один з одним. У цьому й міститься одна із запорук успіху Азербайджану, який налаштований на життя без конфліктів у неспокійному світі. «Такий здоровий підхід спільнота не тільки оцінює, але й підтримує, тому що ключем до стабільності завжди були і залишаться взаєморозуміння, відкритість і діалог, те, що цінував і підтримував своєю енергією, мудрістю патріарх національної політики Азербайджану Гейдар Алієв», – зазначив виконавчий директор Бакинського міжнародного центру мультикультуралізму Реван Гасанов.
Куратор конкурсу, член БМЦМ Марина Гончарук розповіла, що студенти були дуже активними й креативними в підході до виконання творчого завдання. Університети також активно приєдналися до інформування студентів про конкурс про азербайджанський мультикультуралізм. «Я була дуже рада тому що в різних куточках України молодь багато знає про Азербайджан і проявляє бажання поглиблювати свої знання про концепцію азербайджанського мультикультуралізму. Це показує, що наші країни не тільки зараз мають дружні відносини, але й у майбутньому вони будуть тільки розвиватися», – розповіла Марина Гончарук.

ВЗГ ХНУВС