Цього року виповнилася 75-та річниця з Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Студенти навчальної групи факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ разом із куратором Іриною Луценко привітали тих небагатьох, хто особисто брав участь у визволенні нашої Батьківщини від нацизму.

Студентка Валерія Орлова відвідала Василя Олександровича Щоткіна, молодшого сержанта, який у складі 3-го Українського фронту був інструктором з мінної справи і сам був відмінним мінером. Василь Щоткін воював в Бішкенті, Коробово, Молдові та був нагороджений медалями за «За взятие Будапешта» та за участь у битві за оволодіння містом та фортецею Ізмаїл.
Студентка Альона Труфанова разом із мамою, за багаторічною сімейною традицією, привітали Павла Ілліча Кушнаренка. У свої дев’ятнадцять років Павло Кушнаренко мав військове звання лейтенант, володів німецькою мовою та був бійцем «невидимого фронту» – розвідником. Він пережив суворі часи полону, та, попри все, йому вдалося повернутися й стати до військової справи.
З кожним роком ветеранів Другої світової війни стає все менше. Дуже важливо зберегти зв'язок поколінь, щоб не дати загаснути в людській пам’яті подіям тих днів та подвигу наших героїв-визволителів, які, ціною власного життя та здоров’я, подарували світу найцінніше – мир. Наступні покоління назавжди залишаться перед ними в боргу.

ВЗГ ХНУВС