Доцентка кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Василько пройшла онлайн-курс «Діалог та медіація: Шлях до порозуміння» через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus та успішно його закінчила. Заняття проводили кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри видавничої справи та редагування КПІ ім. Ігоря Сікорського Ірина Побідаш, Голова «Українського Центру Злагоди», медіаторка, культурологиня Олеся Геращенко, сертифікована медіаторка, керуюча партнерка Адвокатського об’єднання «Закон Перемоги».
Курс «Діалог та медіація: Шлях до порозуміння» дає можливість розглянути, що ж таке порозуміння та розібратися, якими бувають конфлікти, навчитись шукати способи розв’язання конфліктів, які стануть у пригоді в тій чи іншій життєвій ситуації, шляхи до діалогу та порозуміння, створити алгоритм примирення, розглянути роль посередника під час діалогу та медіації, поговорити про негативний й позитивний мир. Курс також надає прості дієві поради щодо подолання конфлікту, допомагає зрозуміти, як історична пам’ять впливає на примирення, на що саме варто звернути увагу, коли йдеться про ресентимент та як крізь призму примирення розглядати мистецтво.
У курсі представлені відеолекції, конспекти, творчі завдання, тести для самоперевірки набутих знань. Отримані знання будуть застосовані у рамках навчальних курсів, що викладаються кафедрою.

ВЗГ ХНУВС