Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня в усьому світі відзначається як Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. Працівниками відділу соціально-гуманітарної роботи Харківського національного університету внутрішніх справ до Міжнародного дня людей похилого віку було приурочено проведення зустрічі курсантів і студентів з головою Громадської організації «Об’єднання ветеранів ОВС ХНУВС» підполковником міліції у відставці Сергієм Кацалапом.

Виступаючи перед присутніми він зазначив, що Україна підтримала ініціативу міжнародного співтовариства, і з 1991 року щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня людей похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку». Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року, 1жовтня Україна відзначає і День ветерана.

Голова ветеранської організації університету наголосив на тому, що цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

Заступник начальника відділу соціально-гуманітарної роботи підполковник міліції Андрій Бут зосередив увагу присутніх на дбайливому ставленні до старшого покоління, відданості Присязі, повазі до історичного минулого українського народу, згуртування курсантського і студентського колективів.

Після закінчення заходів курсанти та студенти відвідали музей університету. Старший музейний доглядач Сергій Перцов ознайомив молодь з історією та традиціями навчального закладу.

ВЗГ ХНУВС