Представники Харківського національного університету внутрішніх справ – ректор навчального закладу, генерал-полковник міліції Сергій Гусаров, професори, доценти, викладачі,  які є тренерами нових патрульних поліцейських з інформаційних технологій, відвідали новий центр управління нарядами міліції «Цунамі» Харківського міського управління ГУМВС України в Харківській області.

"Система «Цунамі» дозволяє патрульним нарядам швидко і оперативно реагувати на інформацію, яка надходить на телефон 102, - зазначив начальник Харківського міського управління ГУМВС України в Харківській області, полковник міліції Андрій Крищенко. - Вона аналізується працівниками центру, обробляється і передається протягом 1,5 хвилини найближчим патрульним нарядам поліції. Завдяки такій оперативності працівники поліції прибувають на місце події за п'ять хвилин замість 10–20, як це було раніше, що безумовно допомагає вирішенню проблем харків'ян". Також в автоматичному режимі за лічені секунди на планшет патрульного екіпажу надходить орієнтування на злочинця. Ця процедура раніше тривала більше двох годин.

Найближчим часом до системи «Цунамі» будуть підключені всі слідчо-оперативні групи райвідділів, міського управління, а також спеціальні батальйони міліції та інші підрозділи. Як зазначив ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Гусаров, «За той, досить короткий термін, протягом якого майбутні поліцейські проходять підготовку на базі нашого університету, дуже важко охопити великий обсяг знань, але вони цього прагнуть. Ми, в свою чергу,  вносимо корективи у навчальні програми. Отримана сьогодні інформація також буде використана під час занять».

 

ВЗГ ХНУВС