Кафедрою тактичної та спеціальної фізичної підготовки Харківського національного університету внутрішніх справ разом із фахівцями школи «М-спорт» уперше серед закладів вищої освіти МВС України розроблено навчальний курс підвищення водійської майстерності. Він має три рівні – базовий, стандартний і підвищеної складності. Перший, базовий курс, проходитимуть усі курсанти університету, і в першу чергу – майбутні патрульні, які навчаються за програмою 2+1, тобто після закінчення 2 курсу будуть направлені для проходження служби в підрозділи патрульної поліції.

Як зазначив інструктор кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки з удосконалення навичок практичного водіння, керівник школи водійської майстерності «М-спорт» Микола Чмих, курсантів навчатимуть інструктори – викладачі кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки, які пройшли відбір, теоретичну і практичну підготовку, здали заліки, отримали сертифікати і відтепер мають право викладати дисципліни «Удосконалення навичок практичного водіння» та «Безпека дорожнього руху».

Начальник кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки Олександр Моргунов розповів, що зараз викладачі-інструктори відпрацьовують вправи, їх окремі елементи, що входять до базового курсу: «Відпрацьовуємо на практиці кожну вправу, тренуємося, щоб з початку нового навчального року приступити до проведення занять з курсантами».

ВЗГ ХНУВС