Заступник завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Сердюк взяв участь у презентації спільного міжвідомчого проєкту правоохоронних органів Харківщини «Рапорт про доставлення особи до правоохоронного органу», який реалізується за підтримки Регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (КМЄС).
Проєкт спрямовано на удосконалення процесу документального оформлення доставлення особи до правоохоронного органу, він органічно доповнює аналогічний за змістом проєкт Custody Records. Грунтуючись на тому, що практика складання рапортів про доставлення особи до правоохоронного органу вже існує і необхідно лише уніфікувати їх форму, запропоновано проведення експерименту на території Харківської області строком на шість місяців. Задля цього підготовлено проєкт спільного наказу МВС та Офісу генерального прокурора України, який попередньо погоджено з керівництвом правоохоронних органів Харківщини, що братимуть участь у експерименті.
Вперше подібний проєкт розроблено спільними зусиллями Головного управління Національної поліції в Харківській області, прокуратури Харківської області, Управління патрульної поліції в Харківській облаcті Департаменту патрульної поліції та Харківського національного університету внутрішніх справ, за участі КМЄС.

ВЗГ ХНУВС