У заході взяли участь ректор університету доктор юридичних наук, доцент, полковник поліції Дмитро Швець, перший заступник Міністра внутрішніх справ України 2003–2005 років, народний депутат України V–VI скликань, ректор університету 2012–2015 років, член-кореспондент Національної академії правових наук України, Заслужений юрист України, доктор юридичних наук, професор, генерал-полковник міліції Сергій Гусаров, перший проректор підполковник поліції Сергій Бортник, проректори вишу Михайло Бурдін, Леонід Могілевський, Анатолій Клочко, декани факультетів та курсові офіцери.

Ректор вишу побажав молоді гідно нести звання офіцера поліції, бути вірними Присязі, чесними, сміливими й гуманними: «Перші зірки, які лягли на ваші плечі, покладають на вас і велику відповідальність – стояти на варті Закону, захищати права і свободи громадян, інтереси суспільства та держави від злочинних посягань. Пам’ятайте, що у правоохоронця не буває легкої долі, не одна перепона ще чекає вас на життєвому шляху. Проте, маю щиру надію, що кожен з вас досягне тієї мети, яку ставив перед собою, обираючи свою професію». Дмитро Володимирович також наголосив, що від того, наскільки сумлінно вони нестимуть службу, залежатиме ставлення громадян і до них особисто, і до Національної поліції в цілому.

Професор Сергій Гусаров передав привітання від Голови Національної поліції України Ігоря Клименка, який побажав випускникам здоров‘я, миру та успішної служби! Сергій Гусаров закликав молодь не зупинятися у навчанні, постійно самовдосконалюватися, набувати нових знань та пам’ятати університет. «Ми пишаємося нашими випускниками, їх професійними і життєвими здобутками. Вони обіймають керівні посади у Міністерстві внутрішніх справ, очолюють Головні управління Національної поліції в областях, державні установи. Сьогодні ви приєдналися до їх когорти. Успіхів вам, міцного здоров’я та наснаги у професійному і кар’єрному зростанні», – зазначив Сергій Миколайович.

Лейтенантські погони випускникам вручили проректори вишу. Погони старших лейтенантів 20 курсантів – відмінників навчання отримали особисто від Дмитра Швеця та Сергія Гусарова.

По-особливому сьогодні прозвучала вокальна композиція «Погони», розбурхавши почуття усіх присутніх. Університет, навчання – вже перегорнута сторінка. Попереду – нові життєві та професійні випробування на міць, на характер, на успіх. Щасти вам, випускники!

ВЗГ ХНУВС