6 липня 2020 року на 75 році пішла з життя доктор психологічний наук, професор кафедри соціології та психології Олена Володимирівна Землянська.

Близько 30 років життя Олени Володимирівни були нерозривно пов’язані з Харківським національним університетом внутрішніх справ. Працюючи у виші з 1994 року, вона віддала багато сил і знань справі підготовки спеціалістів в галузі  юридичної, педагогічної та вікової психології.

Ерудиція, майстерність педагога-лектора, постійна турбота про виховання студентської молоді здобули Олені Володимирівні глибоку повагу викладачів, студентів, працівників університету та наукової спільноти.

Високі професійні знання, творча цілеспрямованість та принциповість дозволили їй досягти вагомих результатів у науковій діяльності. Вона нагороджена відзнакою «Відмінник народної освіти України», відзнаками МВС України «За відзнаку в службі» ІІ ступеня, «15 років МВС України», «За розвиток науки, техніки та освіти», «20 років міліції України», «Закон і честь». Олена Володимирівна була автором 151 наукової роботи, членом спеціалізованої вченої ради у Харківському національному університеті внутрішніх справ Д 64.700.04. Вона виховала блискучу плеяду вчених. Під її науковим керівництвом захищено 16 кандидатських та докторська дисертації.

Олена Володимирівна назавжди запам’ятається всім колегам, друзям, однодумцям і студентам щирою людиною, талановитим педагогом, який користувався заслуженим авторитетом і глибокою повагою всіх, хто був поруч із нею упродовж усіх років її діяльності. Досвід і приклади мудрих вчинків Олени Володимирівни слугуватимуть взірцем для колег і студентів.

Колектив Харківського національного університету внутрішніх справ висловлює щире співчуття рідним і близьким з приводу смерті Олени Володимирівни Землянської.