Факультет № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ постійно використовує в освітній діяльності міжнародний досвід з захисту прав людини у співпраці з провідними Європейськими організаціями. Серед освітніх програм успішно використовується Європейська програма з навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій (HELP), що підтримує держав-членів Ради Європи (РЄ) в імплементації Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ) на національному рівні, відповідно до Рекомендації Комітету Міністрів 2004 року, Інтерлакенської декларації 2010 року, Брайтонської декларації 2012 року і Брюссельської декларації 2014 року.
Ця програма використовується також як платформа електронного навчання у сфері прав людини науково-педагогічними працівниками та студентами факультету № 6.
8-9 липня поточного року в режимі онлайн відбудеться Мережева конференція Ради Європи 2020 року щодо освіти в сфері прав людини, присвячена 70-річчю Європейської конвенції з прав людини та найбільш актуальним курсам HELP в критичні часи (включно з новими). Веб-сторінка конференції: https://www.coe.int/en/web/help/conference-2020, мова конференції переважно англійська з синхронним перекладом на французьку та російську мови.
Звертаємо увагу, що 9 липня о 9.30 за центральноєвропейським часом в програму конференції включено вступну промову нового голови Європейского суду з прав людини судії Спано.
Деякі з запропонованих курсів допомоги програми HELP: «Біоетика», «Medicrime (підробка медичних виробів та ліків)», «Свобода виразу думки», «Захист журналістів», «Оточуюче середовище та права людини», курси, пов’язані с міграцією. Багато інших курсів HELP доступні на платформі електронного навчання HELP за адресою: http://help.elearning.ext.coe.int/
Адміністрація факультету № 6 запрошує всіх бажаючих приєднатися до участі в онлайн-конференції.

ВЗГ ХНУВС