Науково-педагогічні працівники Сумської філії ХНУВС завідувачка кафедри юридичних дисциплін Оксана Панасюк, завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Олена Лук’янихіна та доцентка цієї ж кафедри Світлана Петровська долучилися до участі у Всеукраїнському науково-практичному онлайн-семінарі «Емпіричне правознавство: запрошення до дискусії».

Організаторами та учасниками заходу виступили Науково-дослідний інститут вивчення проблем злочинності ім. академіка В.В. Сташиса НАПрН України, Харківський національний університет внутрішніх справ, Одеський державний університет внутрішніх справ, Всеукраїнська асоціація кримінального права, Кримінологічна асоціація України, Науково-дослідний інститут публічної політики і соціальних наук та інші. Захід відбувся за допомогою сервісу Zoom.

Дискусія точилась навколо таких актуальних питань: «Емпіричні дослідження в галузі права та правоохоронної діяльності, що це таке і для чого їх проводити?», «Емпіричне правознавство – нова міждисциплінарна галузь?», «Місце методів соціальних та поведінкових наук у галузі права та правоохоронної діяльності?».

Як зазначили організатори, це перша наукова подія із серії запланованих онлайн-семінарів та інших заходів за темою, котра не залишила байдужим жодного з учасників.

Сумська філія ХНУВС