Ректором Харківського національного університету внутрішніх справ Дмитром Швецем та керівником ГО «Харківський прес-клуб» Олександром Швецем підписано договір про співпрацю, у рамках якого Харківський прес-клуб став офіційним медійним партнером університету. Тривалий та плідний досвід співпраці між установами було закріплено у партнерському договорі та намічено напрями подальшого співробітництва. Керівники установ відзначили ряд успішно реалізованих спільних проєктів з висвітлення актуальних проблем правоохоронної діяльності, таких як інформаційна підтримка чат-боту «Стоп-наркотик», яким заблоковано понад 1300 адрес наркоторговців у мережі «Інтернет», підтримка моніторингового дослідження «Молодь та наркотики», проведення спільно з КМЄС інформаційної кампанії у рамках проєкту «Публічна безпека та довіра до правоохоронних органів Харківщини» тощо.

У рамках договору започатковується новий проєкт «Правова кав’ярня». Його мета – висвітлення різних напрямів роботи правоохоронних органів та університету у форматі дискусійного клубу з актуальних проблем забезпечення публічної безпеки, захисту прав і свобод громадян. Для обговорення актуальних питань сьогодення будуть запрошуватися керівний та науково-педагогічний склад вишу, представники ГУНП, патрульної поліції, прокуратури, Служби безпеки України, Харківської обласної державної адміністрації, громадських та міжнародних організацій, журналісти. Програми транслюватимуться на каналі прес-клубу та на окремій сторінці проєкту на вебсайті ХНУВС.

За словами ректора університету та голови правління ГО «Харківський прес-клуб» «Правова кав’ярня» стане незалежним майданчиком для обміну думками з питань, які найбільше турбують суспільство. Її діяльність також сприятиме розвитку свободи слова в Харківській області та встановленню партнерських відносин між представниками засобів масової інформації, владою і суспільством.

ВЗГ ХНУВС