Доцентка кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Василько пройшла онлайн-курс «Жінки та чоловіки: гендер для всіх» через платформу Prometheus, організований викладачкою Києво-Могилянської академії Тамарою Марценюк.

Курс «Жінки та чоловіки: гендер для всіх» виготовлений в межі «Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні», яку виконує МФ «Відродження» у партнерстві з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF). Він проходив за темами: «Гендер і ринок праці», «Гендер і політика», «Гендерне насильство», «Методологія гендерного та антидискримінаційного аналізу державних політик», «Толерантність і гендерна рівність у царині релігії», «Гендер і чоловіки», «Множинні нерівності та дискримінації», «Соціальні нерісності, ксенофобія та дискримінація».

Учасники розглянули наступні питання: теоретичні та емпіричні аспекти гендерної теорії; поняття «гендер» та які ознаки цього поняття; на яких засадах «стоїть» гендерна теорія та у які міжнародні звіти необхідно заглянути, аби переконатися про існування у світі гендерної нерівності. Також розглядалися нова термінологія, базове гендерне законодавство, позитивні приклади попередження гендерної нерівності.

Під час курсу були представлені відеолекції, додаткові матеріали до лекцій, практичні завдання, тести для самоперевірки набутих знань, корисні посилання.

Отримані знання будуть застосовані у рамках навчальних курсів, що викладаються кафедрою, в тому числі, але не виключно у навчальній дисципліні «Трудове право».

ВЗГ ХНУВС