Представники кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС доцент, кандидат економічних наук Людмила Парфентій та старший викладач, кандидат економічних наук Світлана Петровська взяли участь у серії вебінарів із використання бази даних Scopus.

На вебінарах, які проводилися  впродовж липня 2020 року, викладачі ознайомилися з наступними аспектами:

1) Огляд та основна інформація про найбільшу в світі бібліографічну базу даних Scopus. Для чого вона призначена, який контент містить? Як зареєструватись та працювати з даними у Scopus?

2) Як отримувати релевантну інформацію у Scopus? Простий та розширений пошук по документах. Робота з отриманими результатами, їхній аналіз, експорт, збереження та створення повідомлень.

3) ScienceDirect як одна з найбільших повнотекстових баз даних літератури, що пропонує доступ до понад 2 500 наукових журналів та 33 000 книг. Знайомство з базою даних і її контентом, що знаходиться у відкритому доступі, способи його пошуку та завантаження. Тематичні сторінки (ScienceDirect Topics) з перевіреною та фундаментальною інформацією на теми, які цікавлять дослідників.

4) Пошук та огляд профілів авторів у Scopus. Як вони створюються? Як можна відкорегувати інформацію у них? Як вимірюється впливовість авторів за показниками Scopus?

Лектором вебінарів виступила офіційний тренер компанії Elsevier, головний бібліотекар Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка Марина Назаровець.

Сумська філія ХНУВС