Відеоекскурси, започатковані  університетською бібліотекою у рамках роботи Університету культури, продовжуються з початком нового навчального року. Протягом осені відбуваються відеоподорожі першокурсників історичними місцями Харкова в межах у культурно-просвітницького заходу: «Харків – місто, в якому ви навчаєтесь».

Юнаки та дівчата, які представляють всі регіони України, у супроводі фахівців університетської бібліотеки та Харківської державної наукової бібліотеки ім. Короленка відвідали площі міста, які є візитною карткою першої столиці України, дізналися про те, як Харков із полкового міста-фортеці перетворився у потужний, сучасний мегаполіс, який є сьогодні гігантом промисловості, транспортного сполучення, науковим, студентським і культурним центром.

Під час віртуальної подорожі юнаки та дівчата познайомилися з найвеличнішими храмами Харкова – Покровським, Успенським, Благовіщенським, а також будівлею Держпрому, фонтаном Дзеркальний струмінь, пам’ятником Т. Г. Шевченку та ін. Побувала молодь і на головній площі Харкова – майдані Свободи, пройшлася парком Шевченка, оглянула пам’ятники сучасності, такі як Скрипаль на даху, 50-та паралель Землі, Футбольний м’яч, пам’ятник Закоханим та інші.

Під час відеоекскурсії Харковом, юнаки і дівчата ознайомилися з розгорнутою книжково-ілюстративною експозицією, на сторінках видань якої також розповідається про історію міста від давніх часів до сьогодення.

За словами директора бібліотеки Тамари Процких, Харків не може нікого залишити байдужим. Після  знайомства з цим чарівним містом, юнакам і дівчатам буде що розповісти рідним і друзям про свій університет і про місто, у якому вони навчаються.

 

ВЗГ ХНУВС