У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ проведено роботу щодо оновлення освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Правоохоронна діяльність» (поліцейські) та другого (магістерського) рівня вищої освіти «Право» (правозастосування).

Підставами для цього стали типова освітня програма та навчальний план з підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освіти галузі знань 26 «Цивільна безпека» за спеціальністю 262 «Правоохоронна діяльність», затверджені тимчасово виконуючим обов’язки державного секретаря Міністерства внутрішніх справ 03 серпня 2020 р., та  стандарт вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» галузі знань 08 «Право» для другого (магістерського) рівня вищої освіти, затверджений наказом Міністерства освіти і науки України від 17 серпня 2020 року № 1053.

До обговорення освітньо-професійних програм були залучені здобувачі вищої освіти, стейкхолдери, науково-педагогічні працівники. На засіданні Вченої ради Сумської філії ХНУВС освітньо-професійні програми було схвалено та передано на розгляд до науково-методичної ради Харківського національного університету внутрішніх справ.

Сумська філія ХНУВС