Курсанти факультету № 2 та викладачі кафедри іноземних мов факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь в онлайн-вебінарі «Розслідування злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми». Захід було організовано відділом міжнародного співробітництва університету за підтримки Консультативної Місії Європейського Союзу.

Спікери  від Регіонального представництва КМЄС у Харкові – радник/тренер з кримінальних розслідувань Кріста Гранрот (Фінляндія) та радник/тренер з питань взаємодії поліції з громадою Лівіу Веліча (Румунія) – поділилися досвідом європейських країн стосовно наукових методів виявлення, попередження та розслідування злочинів у сфері торгівлі людьми.  Було визначено, що торгівля людьми у світі є найбільш ганебним явищем сучасності. Це злочин проти людини, порушення її прав і свобод.

Курсанти дізналися про взаємодією правоохоронних органів та громадськості у протидії торгівлі людьми. Спікер Лівіу Велича наголосив, що показником ефективної взаємодії з громадськістю є зниження кількості злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми та якісне підвищення допомоги жертвам цих протиправних дій.

Набуті знання та спілкування англійською мовою з фахівцями є надзвичайно корисними для подальшого навчання та служби.  

ВЗГХНУВС