У Харківському національному університеті внутрішніх справ за підтримки управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації та Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при ХОДА відбулася акція з формування національної самоідентичності молоді «Я – Українець!».

На початку заходу  всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих курсантів та офіцерів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, які загинули під час навчально-тренувального польоту.

Звертаючись до присутніх, ректор університету Дмитро Швець наголосив на важливості виховання молоді у дусі національно-патріотичних традицій, поваги до своєї історії та загальнолюдських цінностей, адже мета заходу – виховання молоді, яка, з честю і гордістю може сказати: «Ми – Українці, ми народилися і живемо на своїй, Богом даній землі. Це наша країна, яку ми любимо!».

У заході взяли участь курсанти, студенти, лідери громадських організацій національно-патріотичного спрямування, які активно працюють у громадському секторі, реалізовуючи молодіжну політику в Харківському регіоні.

У межах акції «Я – Українець!» відбулася презентація громадських організацій національно-патріотичного спрямування у форматі «Вільний мікрофон». Учасники заходу могли ознайомитися з їх діяльністю, долучитися до реалізації спільних ініціатив. Проводилися також тематичні майстер-класи та інші цікаві активності. Командні вправи для згуртування молоді провів ведучий тренер з ефективного командобудування Микола Шуть.

ВЗГ ХНУВС