Для набуття студентами високого рівня компетентності у кількох навчальних групах факультету № 6 доцентом кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики Миколою Голубом спільно з працівниками Національної поліції проведено лекційне бінарне заняття за темою «Організація роботи Національної поліції з попередження та протидії випадкам домашнього насильства».

Працівник підрозділу Управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Харківській області майор поліції Сергій Головін та інспектор патрульної поліції Управління патрульної поліції в Харківській області лейтенант поліції Катерина Швед розповіли слухачам про роботу груп швидкого реагування Національної поліції у структурі Головного Управління Національної поліції в Харківській області. Їх завданням є оперативне реагування на випадки домашнього насильства. До складу цих груп входять співробітники служби превенції і патрульної поліції.

Поліцейські цих оперативних груп можуть надавати медичну, правову та психологічну допомогу постраждалим. Вони пройшли відповідну підготовку з оперативного реагування та протидії  вчиненню домашнього насильства. Такі мобільні групи швидкого реагування створені в Управлінні превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Харківській області і функціонують у Київському, Слобідському та Немишлянському відділах поліції вже рік.  Аналіз роботи цих мобільних груп підтверджує доцільність створення таких підрозділів в усіх районних  відділах поліції.

Участь практичних працівників Національної поліції України підвищило актуальність теми лекційного заняття, зробило його більш цікавим, повчальним та набуло практичного спрямування.

ВЗГ ХНУВС