На базі університету відбулося засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Харківській обласній державній адміністрації. У ньому взяли участь голова Координаційної ради, заступник голови ХОДА Тарас Пастух, народний депутат України Олександр Бакумов, ректор Дмитро Швець та представники громадських організацій Харківщини.

Народний депутат України Олександр Бакумов підкреслив важливість діяльності Координаційної ради і як парламентар зазначив, що буде у своїй законотворчій діяльності приділяти необхідну увагу подальшому вдосконаленню нормативної бази, яка б всебічно сприяла роботі громадських організацій.

Голова Координаційної ради Тарас Пастух наголосив на важливості таких зібрань, де створена комунікативна платформа для обміну думками та корисними для суспільства напрацюваннями.

На засіданні порушувалися нагальні питання виховання молоді в дусі патріотизму та національної свідомості. У своєму зверненні до учасників зібрання ректор поліцейського вишу наголосив на необхідності формування світогляду  майбутнього поліцейського саме на засадах патріотизму. «Що ми вкладаємо в цю тезу? Повсякденну працю науково-педагогічних працівників університету, кураторів навчальних груп, командирів, залучених фахівців історичного, художнього та літературного музеїв, Харківської обласної бібліотеки, творчих колективів: «Театр народної творчості «Обереги», «Два кольори», колективу Харківської обласної філармонії, Харківського національного академічного театру опери та балету. Цей список наших партнерів і справжніх друзів, яким небайдуже прийдешнє української нації, можу продовжувати. Ми їм дуже вдячні за співпрацю. Заходи проводяться у формах відеолекторіїв, бесід, інформаційно-виховних годин, уроків мужності, вечорів пам’яті, курсантсько-студентських конференцій, круглих столів, екскурсій, флешмобів тощо», – зазначив Дмитро Швець.

Ректор висловив вдячність представникам громадського сектору за участь у вихованні молоді, активну громадську позицію, збереження та примноження духовних цінностей, культурних національних традицій та відповів на їх численні запитання.

ВЗГ ХНУВС