У Харківському національному університеті внутрішніх справ проведено черговий вебінар англійською мовою з послідовним перекладом українською на тему «Концепція взаємодії поліції з громадою». У заході взяли участь здобувачі вищої освіти, науковий та науково-педагогічний склад університету та його відокремлених структурних підрозділів – Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу. Учасниками вебінару також стали курсанти 2 курсу факультету № 4 разом із завідувачем кафедри іноземних мов Оленою Орловою.

Вебінар був організований відділом міжнародного співробітництва університету та Консультативною Місією Європейського Союзу. Основними спікерами заходу виступили радники/тренери з питань взаємодії поліції з громадою Регіонального представництва КМЄС у м. Харкові Лівіу Веліча (Румунія) та Юрій Міхалков (Болгарія).

Спікери надали рекомендації щодо впровадження механізмів реалізації концепції Сommunity Policing в контексті децентралізації влади та реформування правоохоронних органів, зокрема через: розробку та ухвалення органами місцевої влади відповідних муніципальних стратегій (програм) безпеки територій; застосування сучасних цифрових сервісів для здійснення ефективної боротьби з новими різновидами злочинів; проведення спільного навчання поліцейських і громадян (відкриті діалоги, сумісне вирішення безпекових завдань територіальних громад, обговорення незручних питань тощо) з метою налагодження комунікацій, оперативної взаємодії та забезпечення належного рівня взаємоповаги й допомоги; стимулювання патріотизму та волонтерства для ефективної
співпраці громадян з органами правопорядку. Спілкування з досвідченими спеціалістами правоохоронних органів сьогодні – це запорука успішного виконання службових обов’язків у майбутньому.

ВЗГ ХНУВС