Для студентів 2 курсу Харківського національного університету внутрішніх справ доценткою кафедри правового забезпечення господарської діяльності Іриною Василько, професором кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Аліною Чорною та провідним фахівцем з профорієнтації Харківського міського центру зайнятості Ксенії Блащук було проведено сумісне бінарне заняття з навчальних дисципліни «Трудове право» та «Податкове право».

Ксенія Олександрівна ознайомила студентів з основними завданнями служби зайнятості, всі відділення якої працюють за єдиною схемою надання послуг. Клієнти можуть звернутися до будь-якого центру зайнятості та отримати всі передбачені законодавством соціальні послуги, пов’язані з працевлаштуванням. У службі зайнятості створена уніфікована оперативна база вакансій, шукачів роботи та можливостей проходження професійного навчання по всій країні. Це дозволяє розширити зону пошуку роботи для безробітних не тільки в межах району чи області, а й держави в цілому. Провідний фахівець зазначила, що студенти мають можливість звернутися до Харківського міського центру зайнятості, щоб отримати вільний доступ до джерел інформації та безкоштовну і кваліфіковану допомогу фахівців щодо надання індивідуальних інформаційних консультацій, а саме – складання власного резюме та/або відеорезюме, здобуття первинних навичок користування персональним комп’ютером, з оволодіння ораторським мистецтвом, отримати можливість підвищувати та/або змінювати власну кваліфікацію та ін.

Провідний фахівець з профорієнтації Харківського міського центру зайнятості роз’яснила поняття та особливості діяльності рекрутера.

Наприкінці заняття Ксенія Блащук побажала студентам сумлінно навчатися й постійно розвиватися.

ВЗГ ХНУВС