Панове поліцейські! Шановні друзі! Сьогодні значима подія у житті Харківського національного університету внутрішніх справ. До Присяги працівника Національної поліції приведено 700 курсантів першого курсу. Я вірю, що вони будуть взірцем сумлінного служіння Українському народу, високих моральних якостей, офіцерської честі й відповідальності.

Шановні першокурсники! Обравши професію поліцейського у такий непростий для всієї країни час, ви засвідчили, що є гідними громадянами нашої держави, кращими представниками українського народу. Ви пройшли непростий шлях курсу молодого бійця і сьогодні стали частиною славної когорти правоохоронців. Ви на все життя повинні запам’ятати, що Присяга – це не просто слова. Для кожного, хто носить погони, це священний наказ захищати український народ та українську землю від протиправних посягань.

Харківський національний університет внутрішніх справ бере активну участь у процесі реформування правоохоронних органів – готує фахівців нового формату, виховує когорту чесних, справедливих поліцейських, які готові своєю щоденною самовідданою службою, мужністю, порядністю та професіоналізмом зламати стереотипи, здобути повагу та довіру українського народу.

Сьогодні перед нами нові завдання – підняти на рівень європейських стандартів організацію освітнього процесу, покращити професійний рівень майбутніх поліцейських, допомогти їм оволодіти сучасними знаннями та практичними навичками щодо протидії злочинності, порушенням публічної безпеки та порядку. Все це буде зроблено, адже народ України бажає мати нову поліцію – кваліфіковану, прозору, високоморальну та, насамперед, відповідальну перед суспільством.

Шановні першокурсники! Урочисті слова Присяги вимагають від вас бути відданими Українському народу, суворо дотримуватись Конституції та чинного законодавства,служити і захищати свою державу.

Я переконаний, що Ви не зрадите свого вибору – вибору правди, добра та честі, а здобута в стінах Харківського національного університету внутрішніх справ освіта стане основою вашого особистого успіху й професійного зростання.

Ми живемо в надзвичайно непростий для країни час: наш народ вимушений відстоювати власну незалежність. Захищаючи територіальну цілісність, гинуть кращі сини та доньки України. Героїзм та любов до Вітчизни наших воїнів-патріотів назавжди увійдуть в літопис історії країни, тож будьте гідними їх пам’яті.

Бережіть добре ім’я курсанта Харківського національного університету внутрішніх справ, примножуйте славу наших ветеранів, виправдовуйте очікування викладачів і командирів, усіх, хто сприятиме вашій професійній підготовці.

Вітаю вас зі складанням Присяги працівника поліції! Будьте чесними, сміливими й гуманними. Нехай вам щастить у службі та особистому житті.

Служіть і захищайте!

Слава Україні!

Ректор Харківського національного
університету внутрішніх справ
Дмитро ШВЕЦЬ