У День захисника України у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди приведення до Присяги працівника поліції першокурсників. Мужніми, сильними, сміливими, вірними службовому обов’язку та офіцерській честі, – саме такими виховуються юнаки і дівчата колективом вишу протягом усіх років навчання, адже вони – майбутні захисники порядку й законності в нашій державі.

Розпочалися урочистості внесенням Прапора університету та державного Прапора України. 700 першокурсників університету зі складанням Присяги та Днем захисника України вітальними телеграмами поздоровили Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Колегія Міністерства внутрішніх справ, прийшли привітати юнаків і дівчат Олексій Кучер – Голова Харківської обласної державної адміністрації, Сергій Чернов – Голова Харківської обласної ради, Олександр Бакумов – народний депутат України. Від Ірини Єфремової – голови Наглядової ради університету – передав привітання радник-консультант Микола Пахнін, начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко побажав наснаги та наполегливості у навчанні і передав напутні слова від Голови Національної поліції Ігоря Клименка. Бути чесними, сміливими й гуманними, гідно нести звання поліцейського закликали ректор університету Дмитро Швець, ректори попередніх років генерал-полковники міліції Олександр Бандурка та Сергій Гусаров. У заході взяли участь, проректори вишу, декани факультетів, працівники структурних підрозділів.

Хвилиною мовчання присутні вшанували патріотизм, мужність, вірність та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність та незалежність України.

 Юнаки та дівчата, які обрали нелегку, але надзвичайно важливу для суспільства професію правоохоронця доклали багато зусиль, щоб втілити свою мрію в життя. Вони наполегливо вивчали профільні предмети, загартовувалися фізично, адже майбутній поліцейський повинен мати не тільки якісні знання, але й бути фізично витривалим, уміти дати відсіч злочинцю та в разі необхідності надати допомогу тому, хто її потребує.

Майбутні слідчі, фахівці підрозділів превентивної діяльності, кінологи, працівники патрульної поліції, підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та кримінального блоку Національної поліції поклялися вірно служити Українському народу, пам’ятати слова Присяги і завжди керуватися законом. Саме на таких захисників правопорядку чекають в практичних підрозділах Національної поліції.

Завершились урочистості виступами колективу художньої самодіяльності університету, підрозділів Почесної варти та барабанщиць. Заходи пройшли з дотриманням усіх карантинних вимог.

ВЗГ ХНУВС