Представники Харківського національного університету внутрішніх справ – науково-педагогічний склад кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1, працівники відділу міжнародного співробітництва, слухачі магістратури факультету № 1, студенти університету та науково-педагогічний склад факультету № 6 – взяли участь у вебінарі на тему «Дерматоскопія у криміналістиці – вибрані аспекти», який відбувся в онлайн-форматі на платформі Clickmeeting.

Вебінар був ініціований керівництвом факультету № 6 з метою інтеграції до Європейського освітнього простору та реалізації програми отримання двох дипломів. Спікером вебінару став доктор юридичних наук Аркадіуш П. Шайна – криміналіст, кримінолог, викладач освітнього процесу Вищої школи управління охороною праці у м Катовіце (Польща), керівник лабораторії поліграфних досліджень ВШУОП, експерт-поліграфолог, член правління та юридичного комітету Польського товариства досліджень з використання поліграфу, автор наукових публікацій у галузі криміналістики і судової експертизи. Модератор заходу – Олена Кощенко, представниця Вищої школи управління охороною праці у м. Катовіце.

Під час заходу були розглянуті питання: що таке дерматоскопія, хейлоскопія та криміналістична отоскопія; які методи можна використовувати для виявлення та захисту хейлоскопічних та отоскопічних слідів; що таке валик одометра та хейлолоскопа та ін.

Вебінар проходив двома мовами – польською та англійською. 

ВЗГ ХНУВС